23948sdkhjf

NIBE förvärvar Technibel i Frankrike

Köpet bidrar till att förstärka Nibes marknadsposition.
NIBE Industrier AB har slutit avtal om att förvärva rörelsen i Technibel SAS i Frankrike. Den förvärvade verksamheten kommer att ingå i affärsområdet NIBE Energy Systems. Technibel är ett väl inarbetat varumärke i Frankrike, känt för sina klimatiseringsprodukter och värmepumpar.

- Den franska värmepumpsmarknaden är en av Europas största och Technibel har varit med om både uppgången under perioden 2004-2009 och nedgången därefter. Företaget har haft det besvärligt under nedgångsfasen men har nu anpassat kostnadsmassan till efterfrågan, säger Gerteric Lindquist, koncernchef för NIBE Industrier AB, i ett pressmeddelande. Technibel kommer att samordnas med NIBEs franska bolag och därigenom får vi ett bredare produkterbjudande med tre varumärken och en säljorganisation som täcker hela Frankrike. Tillsammans kommer vi att kunna bli en stark aktör nu när marknaden stabiliserats och börjat röra sig i rätt riktning igen.

Verksamheten kommer att konsolideras i NIBE-koncernen från och med den 10 februari 2014.

Technibel
Technibel, som är ett renodlat säljbolag, ligger strax utanför Lyon, grundades 1958, har 25 anställda och omsätter cirka 12 MEURO, cirka 105 MSEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094