23948sdkhjf

Det går bra för Östlings Verktygs

Företaget flyttar in i nya lokaler och nyanställer.
Det går bra för verktygsmakaren Östlings Verktygs som nyligen har flyttat in i nya lokaler i Gnosjö och även rekryterat medarbetare.

- Vi har mer än fördubblat produktionsytan, anställt en ny verktygsmakare och kommer att anställa ytterligare en under året. Nästa steg blir att göra investeringar i maskinparken, säger Sven Sköld, ägare och VD, till Gnosjoregion.se.

Ökad omsättning
Östlings Verktygs AB bildades 1959 och har sedan dess arbetat med konstruktion och tillverkning av formverktyg för termoplast. Under de senaste två åren har även omsättningen ökat från 11 miljoner till 18 miljoner.

- Vår styrka är allsidigheten. Vi gör medicinverktyg, vi jobbar mot förpackningsindustrin, vi har viss kontakt med fordonsindustrin och elektronikindustrin. Det är ganska många ben att stå på, och det är något vi medvetet har jobbat på, säger Sven Sköld.

Bolaget har även satsat på simuleringsprogrammet Mould Flow Adviser, som visat ett gott resultat.

- Det är ett bra komplement som gör att vi blir mer kompletta i vår framställning av verktyg. Att kunna simulera innan vi "går i stål" gör att vi kan säkerställa att första skottet blir så bra som möjligt. Och det innebär besparingar på sikt för kunden, förklarar Sven Sköld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078