23948sdkhjf

Samgående skapar nytt förpackningsbolag

Boxon AB i Helsingborg förvärvar Markjet 2012 och BEAB etikett & system.
Boxon AB i Helsingborg blir genom nyförvärv av Markjet 2012 och BEAB etikett & system i Borås 2013 Skandinaviens mest heltäckande företag inom märkning, etikettering och förpackning. Från 1 januari 2014 arbetar företagen under det gemensamma namnet Boxon Systems med en beräknad omsättning på 130 miljoner kronor. Totalt omsätter Boxon Gruppen 1 miljard kronor.

– Från att ha varit ett rent förpackningsföretag kan vi genom dessa förvärv erbjuda våra kunder hela förpackningslösningen, från smarta förpackningar anpassade efter kundbehovet, produktion av etiketter, systemlösningar för intelligent märkning och spårbarhet till att också kunna erbjuda skrivare, förpackningsmaskiner och inlinelösningar, berättar Anders Yllfors, VD Boxon AB i ett pressmeddelande.

Ökat behov från marknaden
Förpackningen är en viktig del av ett företags varumärke. Det handlar bland annat om att förpackningar, etiketter och logotyper ska vara enhetliga, inte minst när det gäller färger, var i världen företaget än tillverkar sina varor. Att också kunna spåra varor blir allt viktigare både för att ha kontroll på produktionsställe och tidsmässigt veta var varorna befinner sig. Det är ett ökande behov från marknaden som den nya konstellationen tillgodoser.

– Genom samgåendet kan vi tillsammans erbjuda våra kunder en mycket intressant bredd samtidigt som vi själva kan hitta synergier, säger Ulf Nordgärd, VD för Boxon Systems. BEAB etikett & system kommer inte att försvinna. Vi kommer att fortsätta erbjuda våra kunder de ursprungliga koncepten, men finnas i ett större sammanhang med fler möjligheter. Den stora skillnaden för BEABs kunder är ett namnbyte samt intressanta kompletterande förpackningstjänster.

Både BEABs och Boxons kunder får med samgåendet ett utökat erbjudande och en större helhet med Boxon Systems. BEABs kunder får nu tillgång till förpackningslösningar och Boxons kunder nya möjligheter till etiketter, intelligent märkning och spårbarhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.096