23948sdkhjf

RWE:s innovationspris 2013 går till Nexans

Priset mottas för Nexans medverkan i supraledarprojektet AmpaCity, ett samarbete som slagit många rekord.
Nexans har i dagarna fått ta emot ett prestigefyllt pris som RWE, Tysklands näst största energileverantör, delar ut till innovativa leverantörer. Nexans får denna utmärkelse för sina insatser i det banbrytande AmpaCity-projektet som omfattade installation av en HTS-kraftkabel i tyska Essen för att ge prov på supraledares förmåga att leda ström med minimala förluster.

Världens längsta kabel
Den en kilometer långa HTS-kabeln sätter två världsrekord – både som världens längsta supraledande kraftkabel och som den första att installeras i en stadskärna.

– Denna innovationsutmärkelse kröner ett mångårigt och produktivt samarbete mellan RWE och Nexans och befäster vår världsledande ställning inom supraledarutrustning för strömförsörjning, säger Frank Schmidt som är chef för detta affärsområde hos Nexans, i ett pressmeddelande. Nexans har tidigare installerat flera strömbegränsare och vi är mycket glada över att kunna utöka våra erfarenheter genom AmpaCity-projektet. Essen har nu blivit pionjär för nya kraftöverföringsmetoder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062