23948sdkhjf

Eolus etablerar vindkraftanläggningar för Google

Vindkraftverken ska försörja Googles finska datacenter med förnybar el under 10 år.
Eolus Vind AB och Google har tecknat ett tioårigt avtal som innebär att Google köper all el som produceras från 29 vindkraftverk som Eolus etablerar i fyra vindkraftparker i södra Sverige.

Säkerställer investeringar
Eolus finansiella styrka är en viktig komponent i affären då avtalet tecknas direkt med Google som köpare av elen. Det långfristiga avtalet säkerställer att Eolus kommer kunna erbjuda investerare ett intressant och annorlunda investeringsobjekt på den svenska marknaden.

-Vårt avtal med Google är ytterligare ett bevis på den stora potentialen för vindkraft i Norden, säger Hans-Christian Schulze, vice VD och försäljningschef på Eolus, i ett pressmeddelande. Vi ser fram emot att bygga de nya vindparkerna under året och bidra till att Google ligger steget före i sitt åtagande om koldioxidneutralitet.

Hög produktionssäkerhet
De aktuella parkerna är Skalleberg i Hjo kommun, Mungseröd i Tanum kommun, Ramsnäs i Laxå kommun och Alered i Falkenberg kommun. Genom att lägga samman parker på olika platser uppnås en god riskspridning och större produktionssäkerhet över tid.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078