23948sdkhjf

Atlas Copco utsett till ett av världens mest hållbara företag

Atlas Copco har återigen utsetts av den årliga Global 100-listan till en av världens mest hållbara företag.
Listan, som presenterades vid World Economic Forum i Davos, Schweiz, rankar företag som visar att de ökar produktiviteten samtidigt som de förbrukar mindre resurser. Atlas Copco är rankad på plats 46 och det är åttonde gången företaget är med på listan.

- Vi tror på att skapa långvarigt värde för våra kunder och aktieägare genom att integrera ansvar för samhälle och miljö i vår verksamhet, säger Mala Chakraborti, Atlas Copcos chef för ansvarsfullt företagande, i ett pressmeddelande.

Ökad energieffektivitet
Att skapa affärsvärde genom hållbarhet är en hörnsten för Atlas Copcos produkter och tjänster. Gruppens hållbarhetsmål inkluderar att öka kunders energieffektivitet minst 20 procent mellan 2010 och 2020 genom att göra produkterna mer effektiva, minska CO2-utsläpp, arbeta aktivt för att eliminera korruption, och främja tillgång till rent dricksvatten i behövande länder.

Nya toppmoderna fabriker som invigdes förra året i Kina och Indien som byggdes enligt standarden Leadership in Energy and Environmental Design är andra exempel på Atlas Copcos strävan mot hållbar, lönsam tillväxt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109