23948sdkhjf

Två av Göteborgs äldsta bolag finner varandra

Ernströmgruppen förvärvar C.M. Hammar.
Den snart 100-åriga handel- och industrikoncernen Ernströmgruppen AB gör sitt första förvärv för året och förvärvar samtliga aktier i det anrika 156-åriga Göteborgsbolaget C.M. Hammar AB med en årsomsättning om ca 70 MSEK.

Med sina unika patenterade produkter är C.M. Hammar världsledande i sin nisch inom marinsäkerhet. Huvudkontoret ligger i Göteborg, men man säljer via distributörer i över 75 länder. C.M. Hammars patenterade produkter återfinns i säkerhetsapplikationer i hela världens yrkessjöfart.

- Som långsiktig industriell ägare, söker vi hela tiden nya företag vars ägare vill se sina livsverk leva vidare i privat ägo. Framgångsreceptet har varit att låta bolagen verka under kompetenta lokala ledningar som med stor frihet och närhet till sina kunder har förmågan att snabbt anpassa sig till kundens olika behov och önskemål”, säger Ernströmgruppens VD Pontus Cornelius, I ett pressmeddelande. Detta är starten på en ny era för oss där vi ger oss in i ett nytt, intressant marknadssegment; Marina applikationer. Det är vår bedömning att det finns flertalet bolag i denna marknad som skulle må bra av att tillhöra ett större sammanhang utan att ge avkall på sin självständighet, avslutar Pontus Cornelius.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109