23948sdkhjf

Permanova Lasersystem erhåller Volvo Cars Quality Excellence Award

Pemanova har bland annat levererat laserstation och laserverktyg till Volvo Cars.
Permanova Lasersystem AB har uppfyllt kraven för Volvo Cars Quality Excellence, VQE, Award. Ett ihärdigt kvalitetsarbete under många år, som resulterat i certifiering för både ISO 9001 och ISO 14001, får genom utmärkelsen ytterligare en bekräftelse på att Permanova är på rätt väg.

VQE-utmärkelsen delades ut till Permanovas VD Ulf Sandström under en ceremoni i Göteborg den 18 december 2013.

- Detta är ett kvitto på att vårt arbete uppskattas av våra kunder, säger Ulf Sandström. Engagemang och kundfokus lägger grunden till att gång på gång få fram de resultat och innovationer våra kunder förväntar sig genom att anlita vår kompetens.

Lång relation med flera milstolpar
En tidig milstolpe var leveransen av laserstationen till Autonova i Uddevalla 1997, där den första Volvo C70 byggdes. Två laserprocesser med automatisk växling av laserprocessverktyg i samma station i ett karossflöde var troligen världsunikt.

Success storyn Volvo XC90
En riktig ömsesidig ”success story” var också lasersvetsstationen till Volvo XC90. I ett utvecklingsprojekt tog Permanova fram ett nödvändigt lasersvetsverktyg som används då tak mot sida svetsas med överlapp kant-fog. Svetstekniken innebär att bilen kan lackas i vilken kulör som helst, utan att en kostsam taklist av plast i matchande färg behöver tas fram.

För Permanova blev detta lasersvetsverktyg en av företagets kraftfullaste produkter någonsin. Idag används det av Volvo Cars som standard world-wide, och också i många av Permanovas övriga lasersvetsceller till andra kunder.

Permanova Lasersystem AB
Permanova Lasersystem är en svensk integratör av robotiserade lasersystem för metallbearbetning, framför allt för svetsning, 3D skärning, hårdlödning och påsvetsning med laser. Engagemang, kompetens, innovation och kundfokus är bolagets verktyg för att höja kundernas produktivitet, produktkvalitet och lönsamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078