23948sdkhjf

ABB tar hem kraftorder i Saudiarabien värd 60 miljoner dollar

Transformatorstationer ska stärka elförsörjningen och stödja finansiellt centrum.
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order värd 60 miljoner dollar på transformatorstationer som ska stärka överföringskapaciteten och stödja elförsörjningen av King Abdullah Economic City, KAEC.

ABB har anförtrotts av Saudi Electricity Company att konstruera, leverera, installera och ta i drift en utbyggnad av 380 kV transformatorstationen Haramain high-speed railway, vilken levererar 110 kV el till KAEC.

- Behovet att bygga upp en tillförlitlig och effektiv kraftinfrastruktur i Mellanöstern är en viktig drivkraft för ABB. Vi har goda meriter i Saudiarabien och är glada att få fortsätta stödja utvecklingen av landets elnät, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB, i ett pressmeddelande. Dessa transformatorstationer kommer att stärka överföringsnätet och elförsörjningen för att stödja ekonomisk tillväxt.

KAEC, med en total utvecklingsareal av 173 kvadratkilometer, ligger längs Röda havets kust, runt 100 kilometer norr om landets kommersiella centrum Jeddah. Satsningen är en del av en ambitiös plan att göra Saudiarabien till en av världens tio främsta investeringsdestinationer genom att ta in utländskt kapital som ska bidra till att diversifiera landets idag främst oljebaserade ekonomi. KAEC förväntas också skapa upp till en miljon jobb för landets unga befolkning.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093