23948sdkhjf

Northland Resources får ny VD

Johan Balck tillträder som VD och koncernchef.
Northland Resources S.A. har anställt Johan Balck som VD för Northlandkoncernen. Johan Balck kommer närmast från positionen som VD för Ferruform, ett större produktionsbolag inom Scaniakoncernen beläget i Luleå.

Tidigare har Johan Balck varit VD för Scania Peter LCC i S:t Petersburg och produktionschef på Scania AB. Johan Balck har även haft ledande operationella roller på Electrolux och ett antal andra industriföretag i Sverige inom olika branscher.

- Jag är mycket nöjd och glad att vi lyckats knyta till oss Johan Balck, som tackat ja till utmaningen att leda Northland framåt. Vi får en VD som har bred industriell och operationell erfarenhet, ofta i krävande situationer, säger styrelseordförande Olav Fjell, i ett pressmeddelande.

- Det är spännande för mig att anta en stor utmaning i en annan bransch. Många av mina tidigare erfarenheter sammanfaller väl med Northlands behov. Jag ser fram emot att börja arbeta mot tydliga mål för koncernens fortsatta utveckling, kommenterar Johan Balck.

Johan Balck tillträder sin befattning senast den 1 juli 2014. Peter Pernlöf, som har varit tillförordnad VD sedan juni 2013, fyller 67 år i sommar och går då i pension.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078