23948sdkhjf

Siemens i Finspång tecknar rekordkontrakt

Rekordstort servicekontrakt har signerats för sju gasturbiner i Australien.
Detta är det största servicekontraktet för ett enskilt projekt inom Siemens gasturbinverksamhet i Finspång. Kund är kinesiska CITIC Pacific Mining Management Pty Ltd, som driver kraftstationen på uppdrag av Sino Ion Pty Ltd. I det tioåriga kontraktet ingår förebyggande underhåll, fjärrövervakning, reservdelar och fältservice på de sju gasturbinerna.

- Denna order är mycket glädjande eftersom det visar att våra kunder vill fortsätta att samarbeta med oss, och att det finns ett fortsatt förtroende för Siemens att ta hand om gasturbinerna efter leverans och drifttagning. Den stora omfattningen på detta avtal ger dessutom en långsiktighet i vår beläggningsplanering vilket är mycket positivt för företaget, säger Hans Holmström, VD, i ett pressmeddelande.

Teknisk support och projektledning
I det långsiktiga serviceåtagandet för gasturbinerna ingår även teknisk support, projektledning i Australien, samt lokal arbetskraft och infrastruktur fram tills dess att samtliga sju gasturbiner har uppnått en drifttid på 60 000 timmar (ekvivalenta drifttimmar) och ett andra byte av heta delar, såsom brännare och brännkammare etc.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078