23948sdkhjf

ABB tar hem HVDC-order värd 75 miljoner dollar i Nordamerika

Uppgradering säkrar framtida effektivitet och tillförlitlighet i viktig flerterminalslänkmellan Kanada och USA.
ABB har tagit hem en order värd runt 75 miljoner dollar på uppgradering av tre omriktarstationer för högspänd likström (HVDC). Beställningen kommer från kraftbolaget Hydro-Québec i östra Kanada och National Grid, kraftbolaget i New England, USA.

HVDC-länken som är en multiterminal och går mellan Québec och New England togs i drift 1990-1992 som den första i sitt slag i världen. ABB ska nu byta ut de 20 år gamla kontroll- och övervakningssystemen till den senaste versionen av MACH, för HVDC-utrustning.

- ABB utvecklade HVDC-tekniken och vi fortsätter att vara teknikledande genom innovation, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB, i ett pressmeddelande. Det här projektet stärker ABB:s fokus och åtagande för att stödja våra kunder genom hela livscykeln av de produkter och system vi levererar. Det understryker också vårt fokus på att öka serviceverksamheten.

Projektet omfattar också uppgradering av två stationer där länken växlar mellan luftlinje och kabel samt en systemkopia av ett kontroll- och övervakningssystem till ett testcenter i Kanada. Stationerna planeras att tas i drift stegvis och projektet ska vara slutfört 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142