23948sdkhjf

Sandvik effektiviserar

Nu påbörjar Sandvik anpassningen av försörjningskedjan till marknaden.
I september tillkännagav Sandvik avsikten att öka effektiviteten inom försörjningskedjan och minska antalet anläggningar från nuvarande 150 till cirka 125 inom tre–fyra år. Den inledande fasen av optimeringen påverkar cirka tio produktionsenheter, huvudsakligen i Europa. Information angående individuella anläggningar kommer att kommuniceras från fall till fall.

Målet för de årliga strukturella besparingarna ligger på cirka 800 miljoner kronor vid utgången av 2015 till en kostnad av 900 miljoner kronor som kommer att belasta resultatet för fjärde kvartalet.

Nästa fas förväntas offentliggöras i början av 2015, och avsättningar kommer att belasta resultatet för den perioden.

Sandvik Mining
Sandvik Mining anpassar försörjningskedjan för att få en bättre kostnadsstruktur och konkurrensfördelar i syfte att förbättra serviceförmågan till kunderna. Här ingår nedläggning av enheter, inklusive avveckling och överföring av verksamhet till andra enheter.

Det innebär även investeringar i nya anläggningar på snabbt växande marknader och expansion av existerande anläggningar.

Sandvik Machining Solutions
För Sandvik Machining Solutions utgör nedläggningar och neddragningar av produktionsenheterna viktiga steg för att hantera den nuvarande överkapaciteten och minska produktionskostnaderna. Nedläggningarna syftar även till att bättre anpassa affärsområdets försörjningskedja till den globala efterfrågan.

Sandvik Construction
Sandvik Construction har som mål att öka andelen produkter som köps in från länder med det bästa kostnadsläget. Som en följd kommer affärsområdets produktion att anpassas rent geografiskt.

– Optimering av försörjningskedjan medför betydande fördelar. Det är värt att notera att genom en reducering av produktionsenheter uppnår vi betydande produktivitetsförbättringar genom en minskad kostnadsbas över tid. Men det är lika viktigt att vi anpassar vår försörjningskedja till de snabbt växande marknaderna i världen. Vår förmåga att ge service till kunderna på dessa marknader ökar samtidigt som kapitaleffektiviteten ökar. Det är viktigt att vi anpassar oss till en snabbt föränderlig global marknad, där förmågan att agera och reagera snabbt är avgörande för långsiktig framgång, säger Olof Faxander, VD och koncernchef för Sandvik, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062