23948sdkhjf

Investering leder till nya jobb

Bolidens investering i Garpenbergsgruvan har skapat 80 nya jobb.
För cirka två år sedan investerade Boliden 3,9 miljarder kronor i Garpenbergsgruvan för att öka produktionen från 1,4 till 2,5 miljoner ton. Då arbetade drygt 320 medarbetare i gruvan. Idag har personalstyrkan utökats till 360 anställa och under 2014 planeras ytterligare rekrytering av cirka 40 medarbetare.

– I dag har vi också omkring 150 fasta entreprenörer som främst sköter transporter. De blir färre i den nya gruvan eftersom malmtransporterna under och ovan jord inom gruvområdet kommer att minska, säger områdeschefen Hans Jönsson, till dt.se.

Hotades av nedläggning
År 2000, då malmpriserna rasat och malmen i Garpenberg och Garpenberg norra nästan var slut, ledde provborrningar till att de två enorma malmkropparna Dammsjön och Lappberget hittades.

– Med tanke på att Garpenberg då var i det närmaste uträknat är det naturligtvis oerhört positivt för alla inblandade att vi snart har en ny, modern gruvanläggning på plats som kommer att leverera malm i många år framöver, säger Hans Jönsson.

Bygget med den nya gruvan Garpenberg 2.5, pågår för fullt och när produktionen i den nya gruvan är i gång kommer anläggningen alltså att kräva cirka 400 medarbetare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079