23948sdkhjf

Arcam gör strategiskt förvärv av metallpulvertillverkare

Köpet säkrar tillgång till strategiska råvaror.
Arcam AB har tecknat avtal om förvärv av pulverdivisionen AP&C från Raymor Industries Inc för totalt 35 miljoner kanadensiska dollar.

AP&C är en global tillverkare av högkvalitativa metallpulver och leverantör av titanpulver till Arcam sedan 2006. Titanpulver är en viktig del i Arcams erbjudande till sina kunder. Med detta förvärv säkrar Arcam tillgång till titanpulver av hög kvalitet för sina kunders snabbt växande behov.

- Med detta förvärv säkrar vi tillgång till den bästa teknologin för tillverkning av högkvalitativa metallpulver för våra kunder och vi får dessutom tillgång till teknologi och expertis för pulvertillverkning för andra avancerade applikationer, säger Magnus René, VD på Arcam, i ett pressmeddelande. Detta förvärv är i linje med vår tillväxtstrategi och det kompletterar väl vår EBM-teknologi och vår produktportfölj. Vi är också glada att välkomna ett nytt team till Arcam och vi ser fram emot att jobba tillsammans för att fortsätta utveckla kvalitetslösningar för 3D-printing.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093