23948sdkhjf

Jungheinrich satsar framåt med ny fabrik för lagertruckar och systemtruckar

Jungheinrich har investerat totalt 40 miljoner euro i sin nya fabrik i Degernpoint i Tyskland och kan nu stärka sin marknadsposition och tillväxt ytterligare.
Nu har portarna slagits upp officiellt på Jungheinrichs nya fabrik för lagertruckar och systemtruckar. Fabriken ligger i industriområdet vid Degernpoint i södra Tyskland, i närheten av Moosburg där trucktillverkarens största produktionsanläggning redan ligger.

Viktig investering
Jungheinrich har investerat över 40 miljoner euro i den nya fabriken. Anläggningen har över 23 000 kvadratmeter golvyta och har kapacitet att producera mer än 3 000 lagertruckar och systemtruckar om året.

- Den nya fabriken i Degernpoint är en viktig investering för Jungheinrich. Den låter oss arbeta för hållbar tillväxt, stärkt marknadsposition och att säkra arbetstillfällen i regionen, sager Dr Klaus Dieter Rosenbach, som sitter i koncernens ledningsgrupp, i ett pressmeddelande.

Idag är drygt 300 personer anställda vid fabriken i Degernpoint.

Ökad efterfrågan
Truckarna som tillverkas i den nya fabriken skeppas till kunder över hela världen.
Jungheinrich är en marknadsledare inom lagertruckar och systemtruckar i Europa och enligt Rosenbach är en ökad efterfrågan på denna typ av truckar att vänta, även i andra delar av världen.

- Vi förväntar oss en årlig marknadsökning på upp till 15 procent, kommenterar Dr Klaus Dieter Rosenbach. Framförallt i de växande ekonomierna i Asien, Östeuropa, Mellanöstern och Sydamerika, då Jungheinrich under de senaste månaderna ökat sin försäljning i just dessa områden.

Tillverkningen av motviktstruckar kommer fortsätta vid Jungheinrichs anläggning i Moosburg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.422