23948sdkhjf

Volvo säljer Volvo Rents i Nordamerika

AB Volvo har ingått ett avtal med amerikanska Platinum Equity om försäljning av Volvo Rents.
Volvokoncernen säljer nu sin nordamerikanska uthyrningsverksamhet inom anläggningsmaskiner, Volvo Rents, till det amerikanska riskkapitalbolaget Platinum Equity.

Försäljningen är ett led i det strategiska arbetet med att renodla koncernens verksamhet.

- Vi har tittat på möjligheterna att växa Volvo Rents affär och kommit fram till att det bästa alternativet är att sälja verksamheten. Volvo Rents affär ligger för långt från koncernens kärnverksamhet för att det ska vara rätt att fortsätta vara ägare”, säger Volvos VD och koncernchef Olof Persson, i ett pressmeddelande.

Försäljningspriset uppgår till 1,1 miljarder dollar, cirka 7,2 miljarder kronor, och transaktionen förväntas slutföras under första kvartalet 2014.

Samtliga Volvo Rents anställda kommer att följa med vid försäljningen och Volvo CE kommer att fortsätta sälja produkter till Volvo Rents under den nya ägarstrukturen.

Slutförande av transaktionen är beroende av uppfyllandet av vissa villkor, inklusive godkännande från berörda myndigheter.

Volvo Rents
Volvo Rents, grundat 2001, erbjuder ett omfattande sortiment av maskiner avsedda för bygg- och anläggningsindustrin inklusive Volvos anläggningsmaskiner. Volvo Rents har verksamhet i USA, Kanada och Puerto Rico och har ca 2 100 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.218