23948sdkhjf

Volvo CE köper dumper- och tipptrucksverksamhet från Terex

För att stärka Volvo Construction Equipment inom segmentet förflyttning av jord- och grusmassor och utöka närvaron i det lätta gruvsegmentet, har Volvo CE tecknat ett avtal om att köpa Terex Corporations dumper- och tipptrucksverksamheten.
Enligt en överenskommelse mellan Volvo Construction Equipment och Terex Corporation kommer Volvo att köpa dumper- och tipptruckstillverkaren Terex Equipment Ltd inklusive tillgångar och immateriella egendomar.

- Det här är ett strategiskt förvärv som innebär ansenliga tillväxtmöjligheter för Volvo CE, säger Volvo CE:s VD Pat Olney, i ett pressmeddelande. Genom att utöka vårt sortiment med en väl ansedd serie tipptruckar ger vi våra kunder inom det lätta gruvsegmentet ännu bättre möjligheter att utveckla sin verksamhet.

Avtalets omfattning
Affären inkluderar huvudanläggningen i Motherwell i Skottland, två produktserier inom både tipptruckar och ramstyrda dumprar, distributionsnätverk för dessa produkter i USA samt 25,2 procents ägande i Inner Mongolia North Hauler Joint Stock Co (NHL), som tillverkar och säljer tipptruckar under varumärket Terex i Kina.

Transaktionen förväntas slutföras under andra kvartalet 2014. För genomförande krävs godkännande från relevanta myndigheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094