23948sdkhjf

Hållbarhetspris till Atlas Copco

Atlas Copco har mottagit pris av FAR för bästa hållbarhetsredovisning.
Atlas Copco får priset från FAR, branschorganisationen för redovisningskonsulter, revisorer och rådgivare, för att man på ett bra sätt har integrerat hållbarhetsfrågorna både i affären och i årsredovisningen. Totalt har juryn bedömt drygt 60 granskade hållbarhetsredovisningar.

– Atlas Copco får priset för att de på ett föredömligt och pedagogiskt sätt har redovisat vilka hållbarhetsfrågor som är viktigast för företaget respektive intressenterna och fokuserat på dessa. Man har också tydligt kopplat hållbarhetsfrågorna till affärsverksamheten och redovisat andra nyckeltal och icke-finansiella mål jämte de finansiella motsvarigheterna. På så sätt får man en tydlig koppling mellan hållbarhet och affär, säger, Åse Bäckström, som leder FARs arbete med hållbarhetsfrågor, i ett pressmeddelande.

– Många olika intressenter vill på ett lättillgängligt sätt kunna se hur företagen utvecklar sitt sociala ansvarstagande, inte bara hur man presterar i finansiella termer. Rapporteringen måste därför besvara frågan hur verksamheten skapar långsiktigt värde, något som Atlas Copco visat i sin hållbarhetsredovisning, säger Dan Brännström. De noterade och de statligt ägda företagen fortsätter att leverera väl utvecklade och granskade hållbarhetsredovisningar. Vi saknar däremot motsvarande transparens från privata företag i allmänhet liksom från myndigheter, kommuner och landsting, säger Dan Brännström.

FAR har delat ut pris för bästa hållbarhetsredovisning sedan början av 2000-talet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08