23948sdkhjf

Skånsk industrikoncern storsatsar

Stockforsa Invest satsar nu framåt genom att stärka sitt ägande, investera och flytta till nya lokaler.
Under 2013 har den Malmöbaserade industrikoncernen Stockforsa Invests ägare, LG Håkansson, köpt ut flera mindre delägare i koncernens dotterbolag och därmed stärkt sitt ägande. Senast gällde det Cepa Steeltech, en affär som blev klar i dagarna.

– Nu äger Stockforsa minst 90 procent i alla dotterbolag och resterande delar ägs av ledningarna, säger LG Håkansson.

Flytt ger ekonomisk fördel
Stockforsa Invest har nu beslutat att industrikoncernen ska samla de tre dotterbolagen, UBD Cleantech, Cepa Steeltech och Höörs Plåt, under ett och samma tak i Höör.

Flytten av verksamheterna initierades efter en affär i våras då LG Håkansson köpte ut Höörs Plåt från gräsklippartillverkaren Husqvarna, som valt att flytta stora delar av sin produktion till Polen.

– Genom köpet av Höörs Plåt fick vi tillgång till lokaler som hade kapacitet långt över den befintliga produktionen. Tidigare har UBD och Cepa hyrt lokaler i Svedala och Lund. Nu kan vi samla allt i Höör och på så sätt göra stora besparingar. Det gäller även på ledningssidan, säger LG Håkansson till Rapidus.

Investerar 40 miljoner kronor
Efter att, under 2013, ha köpt ut delägare i dotterbolagen, planerar nu LG Håkansson för ytterligare investeringar.

– Nästa steg blir flytten av Cepa. Där investerar jag 40 miljoner för att effektivisera produktionen. Hela legotillverkningsbranschen pressas av outsourcing, men vi satsar istället på ökad automation, säger LG Håkansson.

Sammanlagt omsätter Stockforsa Invest en halv miljard kronor med omkring 400 anställda i Sverige och Polen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062