23948sdkhjf

Stena Recycling prisad av branschen

Det ledande återvinningsbolaget Stena Recycling AB har på ett miljöriktigt, effektivt och lönsamt sätt bidragit till att göra avfallshanteringen till ett värde för kunden. Därmed utsågs bolaget till Årets Avfallsbehandlare.
För en månad sedan nominerades Stena Recycling i en av åtta olika kategorier. Under en branschceremoni i går korades finalisterna och Stena Recycling vann i kategorin Årets Avfallsbehandlare.

– Vi är glada att uppmärksammas för det mervärde vi skapar för kunden genom att på klokaste sätt omvandla avfall till återvinningsmaterial. Vår devis är nämligen att avfall uppstår när fantasin tar slut och hos fortsätter fantasin att flöda, säger Staffan Persson, VD på Stena

Recycling, i ett pressmeddelande.
I fokus står bolagets nyligen invigda fragmenteringsanläggning i Huddinge, en satsning som möjliggör ökad återvinning, ger starkare miljöskydd och gynnar återvinningsbranschen. Anläggningen, norra Europas modernaste processindustri för fragmentering, är anpassad för modern återvinning där 60 procent mer material nu kan bearbetas med 15 procent lägre motoreffekt.

Bakom priset står branschtidningen Recycling & Miljöteknik i samarbete med bland andra Återvinningsindustrierna och Avfall Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078