23948sdkhjf

Sandviks storsatsning klar

Storinvesteringen för en ökad produktionskapacitet är nu redo att tas i bruk.
Efter två år och 350 miljoner satsade kronor invigs Färdigställning 13 på Sandvik Materials Technology, SMT.

– Det här är en av de viktigaste investeringarna som gjorts på SMT på lång tid. Det är en milstolpe för framtidens SMT, säger Petra Einarsson affärsområdeschef SMT, enligt GD.se.

Satsningen omfattar sex nya maskiner vilket innebär en dramatisk ökning av kapaciteten. Hur stor ökning det handlar om vill Sandvik inte uppge.

Vill växa inom nischerna
Under de senaste åren har SMT ändrat fokus för sitt produktutbud till mer avancerade stålsorter. Syftet är framför allt att man vill växa inom nischerna olja, gas samt kärnkraft. Men det höglegerade stålet tar längre tid att bearbeta i färdigställningen, vilket kräver en högre produktionskapacitet.

– Vi är världens största producent av sömlösa rör och därmed även världens största tillverkare av stång. Och nu har vi världens bästa maskiner också! Detta säger Ulf Öhnfeldt, Chef för produktområde Primary.

Hur mycket investeringen kan öka SMT:s försäljning vill koncernchefen Olof Faxander inte uppge.

– Investeringen är på 350 miljoner och vi har en bra återbetalning på den så det kan väl ge någon slags uppfattning. Men det viktigaste är att det här ger ju oss mer kapacitet och möjliggör en fortsatt resa mot mer specialstål, säger Olof Faxander.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094