23948sdkhjf

Tysk biltillverkare storsatsar trots osäker omvärld

Volkswagen investerar i innovation och teknik inom Automotive.
Volkswagen-koncernen kommer att investera totalt 84,2 miljarder euro i sin Automotive-division under de kommande fem åren. Mer än två tredjedelar av den totala investeringen kommer att gå direkt till utvecklingen av ännu mer effektiva bilar, drivlinor och teknik samt produktion med lägre miljöpåverkan.

- Vi kommer att fortsätta med stora investeringar i vårt ledarskap inom innovation och teknik, trots en ekonomiskt osäker omvärld. Det kommer återigen att stärka vår koncerns konkurrenskraft och säkrar vår framtid. Jag är övertygad om att det kommer att ge oss extra kraft på vår väg mot toppen, sade Martin Winterkorn, koncernchef för Volkswagen AG, i ett pressmeddelande.

Investeringar i anläggningar, fabriker och utrustning inom Automotive-divisionen kommer att uppgå till 63,4 miljarder euro. De genomsnittliga årliga investeringarna i anläggningar, fabriker och utrustning kommer att vara cirka 0,5 miljarder euro lägre jämfört med planeringen som godkändes 2012 för perioden 2013-2015.

- I dessa tider kommer vår kostnadsdisciplin och vårt investeringsprogram att vara en hörnsten i våra aktiviteter, sade Martin Winterkorn.

Mer än hälften av investeringarna i anläggningar, fabriker och utrustning kommer att ske i Tyskland.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.079