23948sdkhjf

Samarbete mellan Schneider Electric och Fläkt Woods reducerar infektionsrisken i svenska operationss

Den nya lösningen från Schneider Electric och Fläkt Woods är ett heltäckande koncept för operationssalar som både reducerar infektionsrisken och ökar produktiviteten.
Sedan 2010 har Schneider Electric och tillverkaren av luftbehandlingslösningar Fläkt Woods samarbetat för att ta fram nya koncept för sjukhus på den europeiska marknaden. Nu har det gemensamma projektet mynnat ut i en ny lösning för sjukvården, med fokus på smart styrning och kontroll av luftflöden, vilket markant reducerar infektionsrisken i operationssalar samt ökar produktiviteten.

- Operationssalar måste vara hypereffektiva samtidigt som patientsäkerheten aldrig får äventyras. Antibiotika ska undvikas i det längsta på grund av resistensutveckling och kostnadsskäl. Dessutom har hygienkraven aldrig varit större. Operationssalar ska i dag vara i drift cirka 14 timmar om dagen, sju dagar i veckan. Detta sätter stora krav på hygien och luftkvalititet. Både patienter och anställda måste skyddas mot luftburen infektion och där spelar ventilation- och fläktsystem en nyckelroll, säger Mattias Fredriksson, affärsutvecklingschef Schneider Electric, i ett pressmeddelande.

Ökad effektivitet
I samarbetet har Schneider Electric bidragit med sin expertkompetens inom styrning av kritiska system och Fläkt Woods med avancerade luftbehandlingslösningar. Samarbetet ger ett minskat antal aktörer för installation och underhåll vilket frigör resurser för beställande verksamhet.

- Utöver att reducera infektionsrisken för både anställda och patienter ger vårt system för styrning och kontroll av luftflöden en ökad effektivitet. Vi har exempelvis sett reducerad tidsåtgång med fem minuter per operation, mycket tack vare förenklad användning och ökad flexibilitet. Personal i operationssalar ska inte behöva vara teknikexperter för att kunna göra sitt jobb. Vårt nya system ger personalen alla förutsättningar för att helt fokusera på patienten, säger Céline Jeandenant, Hygienproduktchef Fläkt Woods.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125