23948sdkhjf

ABB tar hem marin mångmiljonorder

Ordern är värd mer än 23 miljoner dollar och avser återvinningssystem till 14 containerfartyg
ABB har tagit hem två order på system för återvinning av spillvärme, som vart och ett drivs av en kraftturbingenerator, till 14 nya containerfartyg av typen 8 800 TEU.

De första sju TEU-fartygen, som är efterföljare till panamax-fartygen, ska byggas vid Dalian Shipbuilding Industry Co. Ltd. och de andra sju vid New Times Shipbuilding Co. Ltd. Beställare är China International Marine Containers Group Co. och Mediterranean Shipping Co. S.A.

- Vi är glada att våra kunder har valt ABB:s innovativa lösning för sin containerfartygsflotta, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för divisionen Process Automation, i ett pressmeddelande. Detta belyser ABB:s såväl som våra kunders åtagande att arbeta för en effektivare och mer ekonomisk fartygsdrift och samtidigt förbättra deras miljöprestanda.

När fartygen har levererats 2015 och 2016 ska de enligt ett långsiktigt charterkontrakt opereras av MSC, som är ett av världens största containerfartygsrederier.

Minskade bränslekostnader
Användningen av värmeåtervinningssystem för att öka energieffektiviteten ombord på fartyg blir allt populärare som ett sätt att minska bränslekostnaderna. I marina framdrivningssystem går runt 50 procent eller mer av energin från bränslet förlorat i spillvärme när energin omvandlas till mekaniskt arbete av huvudmotorn. Genom att komplettera fartygets framdrivningsanläggning med ett värmeåtervinningssystem kan upp till 4 procent av den förlorade bränsleenergin återvinnas och omvandlas till elektricitet. Ökad energieffektivitet minskar också koldioxidutsläppen i förhållande till motorns mekaniska uteffekt.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.109