23948sdkhjf

Förändringar i ABB:s koncernledning

Claudio Facchin blir medlem av koncernledningen och ansvarig för Power Systems.
ABB har utnämnt Claudio Facchin till medlem av koncernledningen med ansvar för divisionen Power Systems från 1 december 2013. Han efterträder Brice Koch som efter en övergångsperiod lämnar ABB den 15 januari 2014.

Bidragit till ökad tillväxt
Under de senaste fyra åren har Claudio Facchin lett ABB:s affärsverksamhet på de stora marknaderna Kina, Japan och Sydkorea. Under denna tid har han levererat solid lönsam tillväxt genom ökad bearbetning av befintliga och nya kundsegment samt utveckling av produkter anpassade för lokala marknadsbehov.

- Claudio är en erfaren ledare med en imponerande global meritlista och en sann lagspelare, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB, i ett pressmeddelande. I sina roller i Asien och globalt för Substations systems har han visat sin förmåga att driva lönsam tillväxt genom att bygga på samverkan och starka relationer med kunder, samtidigt som han har ansvarat för genomförandet av många storskaliga kraftprojekt. Med dessa meriter och hans utpräglade känsla för olika kulturer är han väl skickad att ta över ledarskapet för Power Systems.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.048