23948sdkhjf

Nevs produktion igång innan årsskiftet

Under Elmia Subcontractor berättade Per Svantesson, inköpschef för Nevs i Trollhättan, att allt är klart med underleverantörerna och att produktionen av nya Saab planeras att inledas innan årsskiftet.
Innan årsskiftet är det tänkt att serieproduktionen av nya Saab-bilar ska inledas i Trollhättan. Det berättade Nevs inköpschef Per Svantesson när han besökte Elmia Subcontractor.

– Vi har medvetet hållit en låg profil mot media. Mottot är att leverera först och tala sen, fortsätter Per Svantesson, i ett pressmeddelande. Men jag kan berätta att vi idag har alla underleverantörer med oss för att starta serietillverkning och räknar med att den första Saab-bilen rullar av linan innan året är slut.

Fabriken i Trollhättan lever vidare
Att de nya ägarna av varumärket Saab är från Kina är ingen slump. Tillväxtbranschen för bilindustrin anses ligga just i Kina. Men fabriken i Trollhättan ska finnas kvar även i framtiden.

– Det är meningen vi ska finnas både i Kina och Sverige, för att förse såväl den asiatiska som den europeiska marknaden med bilar, säger Per Svantesson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109