23948sdkhjf

Lesjöfors investerar i Tyskland

Det tyska Lesjöforsbolaget Stumpp+Schüle utökar maskinparken vilket möjliggör större och mer tekniskt omfattande stansprojekt.
Lesjöfors tyska bolag Stumpp+Schüle har investerat i en större maskin för stansning. Bakom beslutet låg bland annat marknadens efterfrågan av komplexa och effektiva detaljer, vilket ställer krav på en stansmaskin som klarar av fler funktioner. Den höga komplexiteten kräver även fler bearbetningssteg och då behövs större pressbord och högre presskrafter.

- Efter noga övervägande av dessa faktorer och en analys av våra kunders behov där vi tydligt märker av en ökad efterfrågan på större komponenter, beslöt vi att investera i en större maskin för stansning. Tack vare vår nya utrustning som är den senaste på marknaden, är vi väl utrustade för framtida behov, säger Wolfang Hellmann, försäljningschef på Stumpp+Schüle.

Längre livstid
Den nya stansningsmaskinen, KSTZ 3150-20-5G PR från Andritz Kaiser, har en presskapacitet på hela 315 ton och pressbordet är hela 2000 mm. Den nya maskinen kommer att avlasta de befintliga stansningsmaskinerna på ett bra sätt och trots storleken är den nya, större maskinen både tystare och ger ifrån sig mindre vibrationer än de gamla. Detta är positivt påverkan på slitage, livslängd och utgående kvantiteter från verktygen.

Bättre arbetsmiljö
Den moderna utrustningen bidrar även till ett lättare manuellt arbete, särskilt när det gäller justering av stora verktyg. Dessutom blir omställningstiderna kortare.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.11