23948sdkhjf

Pepab satsar stort inför 2014

En stabil orderingång och investeringar leder till nyanställningar.
I takt med att konjunkturen svängt har Pepab under de senaste fem åren både nyanställt och varslat efter vartannat, men sedan i våras har en märkbar ökning i orderingången varit tydlig.

– Vi har haft en ganska knepig period bakom oss och fått anpassa oss till sämre tider. Vid förra årsskiftet sade vi upp personal men nu börjar konjunkturen kännas mera stabil, säger Stig-Olof Elmelind VD Pepab, till helahälsningland.se.

Trots den svajiga konjunkturen har Pepab satsat cirka 20 miljoner kronor på att modernisera sin verksamhet.

– Vi har en fräsch maskinpark och ett bra kunderbjudande och det tror vi kommer att spela in nu när det vänder, säger Stig-Olof Elmelind.

Företaget har i dagsläget 30 anställda, men för att kunna utnyttja sina investeringar behöver man nu utöka personalstyrkan med tio procent under 2014. Stig-Olof Elmelinds förhoppning är att den positiva tillväxten ska hålla i sig.

– Vi har en plan för hur vi vill utveckla företaget. Om konjunkturerna bär finns det fler investeringar vi vill göra.

Om Pepab
Pepab Produktionspartner AB arbetar med plåtbearbetning som laserskärning, stansning, svetsning och bockning. Kunderna utgörs av flera svenska exportindustrier och det gör företaget beroende av vad som händer på världsmarknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.085