23948sdkhjf

Permanova levererar till tysk fordonstillverkare

Beställningen omfattar laserverktyg för svetsning.
Permanova Lasersystem AB har tecknat avtal med en tysk fordonstillverkare, om totalt tre lasersvetsverktyg för svetsning av karossdelar. Verktygen är av modell Permanova WT03 ST, integrerade med Permanovas realtids-fogföljning.

Robust teknik
Styrkan i Permanovas tekniska lösning är att fogföljningen är integrerad i svetshuvudet och arbetar oberoende av robotens styrsystem. Den svetsande laserstrålen styrs till rätt läge hela tiden, utan att robotens programmerade bana påverkas. Dessutom sker mätningen av svetsfogens läge omedelbart före svetspunkten.

Detta ger kunden en mycket robust process, där roboten hela tiden bara repeterar en programmerad nominell bana. Dessutom kan denna nominella robotbana läggas snabbt och med hög precision vid installationen.

Bidrar till kvalitetsövervakningen
En stor fördel är att kunden kan använda svetsverktyget för kvalitetsövervakning av fixtureringen från de tidigare stationerna i flödet, genom att logga korrektionssignalen. Vid fungerande fixturer och korrekt material in, blir korrektionssignalen nästan identisk för karossdelarna. Om fixtureringen misslyckas, avviker utslaget på korrektionen och kunden ser genast att tidigare steg i produktionen behöver åtgärdas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08