23948sdkhjf

Boxholm Stål investerar

Boxholm Stål kastar nu ut tre av sina bandsågar till förmån för ett nytt kapningssystem som anses vara ”state of the art” inom kapning av långa metallprodukter.
10 MSEK investerar Boxholm Stål i ett system, som inte bara har en kapacitet långt över deras tre gamla sågarna, utan framför allt har flera avancerade funktionaliteter som efterfrågas av företagets kunder.

Många fördelar
För företagets kunder innebär investeringen bland annat möjlighet till robothantering, bättre toleranser på färdig produkt, en mer väldefinierad råvarukostnad samt förenklad intern materialhantering.

För Boxholm Stål betyder det nya precisionskapningssystemet bland annat ökad produktionseffektivitet och tillgänglighet, bättre arbetsmiljö samt minskad miljöbelastning för Boxholm Stål.

Det nya precisionskapningssystemet kommer att vara i drift från och med februari 2014.


Boxholm Stål
Boxholm Stål AB är Nordens största tillverkare och lagerhållare av kalldragen stång och förkomponenter för skärande bearbetning. Företaget har cirka 60 anställda. All verksamhet är förlagd till Boxholm. Sedan 2007 är man helägt dotterbolag till SCHMOLZ+BICKENBACH. Koncernen har 10 000 anställda och är världsledande inom långa specialstålprodukter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094