23948sdkhjf

InnoDex på Elmia Subcontractor – unik satsning för innovation och produktutveckling

På den nya arenan presenteras bland annat världsunika produkter, material och konstruktioner samt föreläsningar med toppnamn inom design och utveckling.
Subcontractor InnoDex är ett samarrangemang av Swerea, Almi Företagspartner i Småland, Uppfinnaren & Konstruktören och Elmia Subcontractor ¬– en inspirations- och kunskapsarena med utställningar och föreläsningar om nya material, innovativa tekniker och kreativa processer.

– Vi vill skapa en arena för industrins alla produktutvecklare, konstruktörer och designers. Och jag kan lova att det kommer att bli något helt unikt, säger Karla Eklund, projektledare för Elmia Subcontractor, i ett pressmeddelande.

För den som vill leda utvecklingen
På Subcontractor InnoDex kommer besökaren att kunna se, klämma och känna på en mängd unika, nyutvecklade produkter – såväl svenska som internationella. På arenan visas också kreativa processer – produktutvecklare visar sitt arbete från idé till 3D-printad produkt och formbestämmare skapar.

– Det här ger absolut den extra innovativa kick som behövs. En "think tank" för alla oss som vill vara med och leda utvecklingen och ligga i framkant inom det senaste när det gäller framställningsmetoder och nya material. Jag tror att detta blir en del av mässan som ingen vill missa, säger Pontus Fontaeus, bildesigner med uppdrag för bland andra Land Rover, Ferrari, Volvo och Scania.

Råd om lönsamhet
Elmia Subcontractors ledord är affärsnytta, och det gäller även Subcontractor InnoDex. Förutom utställningar och föreläsningar ges bland annat handfasta råd om hur man bäst skyddar och utvecklar sina idéer till lönsamhet.

– Målet är att få företag att hitta nya marknader och våga satsa på nya innovationer. Det handlar om att våga ta nästa steg för att bli ännu lite vassare, säger Louise Oscarsson, Almi Företagspartner i Småland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062