23948sdkhjf

Ljus framtid för LKAB

VD Lars-Eric Aaro talade om 500 nya jobb vid presentationen av LKAB:s kvartalsrapport 2013.
Årets två tidigare kvartal har varit svaga, men nu spår LKAB en ljus framtid.

– Jag är stolt över att presentera en väldigt bra kvartalsrapport, ett jättebra resultat och en stark uppgång för LKAB, säger VD Lars-Eric Aaro vid presentationen av tredje kvartalsrapporten.

Den globala efterfrågan på järnmalm är stabil och trots att LKAB:s leveranser av järnmalm har ökat med fem procent, sjunker företagets nettoomsättning med två procent. Detta beror på en sjunkande dollar samt världsmarknadspriser, skriver NSD.

LKAB kan skapa välstånd
LKAB satsar på tillväxt för att behålla sin position på marknaden.

– Det gör vi inte av girighet, vi tjänar tillräckligt med pengar men vi måste behålla marknadsandelar på en växande järnmalmsmarknad. LKAB är den tionde största järnmalmsproducenten i världen. Svappavaarafältet är Europas största järnmalmsprojekt men de utdragna tillståndsprocesserna är ett hot mot LKAB:s tillväxt, säger Lars-Eric Aaro. Vi har pengar, kunder, kompetens. Vi kan skapa 500 nya jobb i LKAB, med synergieffekter 12-1500 nya jobb. Det enda vi har för lite av i Norrbotten är folk. LKAB kan skapa välstånd i Norrbotten, inflyttning och skatteunderlag. Låt oss bygga och investera.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079