23948sdkhjf

Vattenfall lägger ner vindkraftprojekt

Vindkraftprojektet i Forsmark läggs ner eftersom chansen att få tillstånd att bygga anses vara mycket liten.
Sannolikheten att få tillstånd att bygga vindkraftparker i områden med rovfågel har minskat ytterligare, därför har Vattenfall nu valt att lägga ner vindkraftprojektet vid Biotestsjön i Forsmark.

– Som rättspraxis ser ut idag är chansen att få tillstånd för en vindkraftpark vid Biotestsjön i Forskmark mycket liten. Vattenfall väljer därför att lägga ner projektet, säger Eva Vitell, projektutvecklingschef för Vattenfalls vindkraftprojekt på land i Sverige, till vindkraftsnyheter.se.

Projektet har pågått sedan 2007 och Vattenfall har genomfört flera studier vid Biotestsjön för att kunna bedöma risken för havsörnspopulationen, som eventuellt kan påverkas av projektet

– Våra studier visar att samexistens mellan vindkraft och havsörnar är möjlig i Forsmark, området har mycket goda vindförhållanden, det är utpekat som riksintresse för vindbruk och är redan påverkat av storskalig elproduktion och infrastruktur. Men som rättspraxis har utvecklats ser vi ändå ingen möjlighet att driva projektet vidare, säger Eva Vitell.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094