23948sdkhjf

Atea växer och effektiviserar verksamheten

Företaget lanserar nu ett offensivt fokuseringsprogram.
Atea fortsätter att ta marknadsandelar i Sverige. Under årets tredje kvartal ökade omsättningen med 6,9 procent till 1,728 miljarder kronor, jämfört med samma period i fjol. För att säkerställa att Atea fortsätter att växa med lönsamhet kommande år lanseras ett offensivt fokuseringsprogram.

-Vår strategi är att fortsätta vara aggressiva, särskilt när marknaden är utmanande som nu. Vi fortsätter stärka vår ledande position som återförsäljare och systemintegratör på den svenska marknaden. Dessutom ser jag mycket positivt på att ett allt större antal av våra kunder efterfrågar it-infrastruktur som tjänst. Vår satsning och resa mot att bli Sveriges ledande funktionsleveranör har tagit rejäl fart., säger Carl-Johan Hultenheim, VD Atea Sverige, i ett pressmeddelande.

På offensiven
För att stärka positionen på marknaden lanserar Atea ett offensivt fokuseringsprogram som omfattar ett antal effektiviseringsåtgärder; sammanslagning av enheter, konsolidering av enheter, förkortade beslutsvägar, minskning av omkostnader, centralisering av stödfunktioner och överflyttning av transaktionsintensiva processer till Ateas koncerngemensamma shared servicecenter. Målsättningen är att minska kostnadsbasen i Sverige med 50 miljoner kronor under 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11