23948sdkhjf

Linköpings Stål investerar

Företaget har nu köpt in en hypermodern vattenskärningsmaskin.
Linköpings stål är det enda företaget inom Tibnor-koncernen som erbjuder vattenskärning och nu har de köpt in en ny 3x3 stor vattenskärningsmaskin från Water Jet Sweden. Investeringen är en satsning för att öka kapaciteten för att kunna ta hand om fler jobb.

- Den gamla maskinen köpte vi också från Water Jet Sweden, jag tror det är maskin nr 15, berättar Thomas Mannercrantz i ett pressmeddelande, säljare på Linköpings Stål AB. Den installerades 17 november 1997, dvs. 16 år sedan, och den har gått över 30 000 timmar sedan dess. Maskinen skär fortfarande i stort sett med samma kvalitet som när den införskaffades, men det är framförallt nya funktioner som vi får med en modernare maskin som vi är ute efter.

Fler produktionstimmar och bättre arbetsmiljö
Den nya maskinen medför många förbättringar, bland annat har den en högre prestanda än den gamla och man kan producera obemannat i större utsträckning, vilket genererar fler produktionstimmar. Den medför även en bättre arbetsmiljö.

- Vi uppskattar att kunna skära under vatten. Funktionen där vi snabbt kan höja och sänka vattennivån i maskinen ger oss en bättre arbetsmiljö. Det blir både tystare och mindre damm, lägger Thomas till.

Linköpings Stål AB
Linköpings Stål AB är ett dotterbolag inom Tibnorkoncernen. De är specialiserade på specialstål och handelsstål och är det enda bolaget i Tibnorkoncernen som erbjuder vattenskärning. Bolaget har nio anställda med tillverkning i Linköping.

Water Jet Sweden AB
Water Jet Sweden AB, med huvudkontor i Ronneby, Sverige, har mer än 30 års erfarenhet av vattenskärning och är en av Europas ledande tillverkare av vattenskärmaskiner. Företaget har fokus på kvalitet och prestanda och med återförsäljare i närmare 20 länder har Water Jet Sweden levererat över 650 maskiner världen över sedan starten 1993.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078