23948sdkhjf

Grundfos ska spara stora mängder vatten

Grundfos franska tillverkningsföretag har introducerat en metod som möjliggör för pumpjätten att nå en god bit på vägen mot besparingsmålen för koncernens vattenstrategi.
2025 ska, enligt den nya vattenstrategin, koncernens vattenförbrukning minst ha halverats jämfört med 2008. Denna målsättning hade ännu inte definierats när det franska tillverkningsföretaget redan 2004 introducerade en metod som reducerade deras vattenförbrukning med så mycket som 90 %. Om denna metod introduceras i resten av koncernen, uppskattar man att den totala vattenförbrukningen kommer att minska med nästan en tredjedel.

– I princip kan metoden användas överallt där kylvatten blandas med smörjmedel – till exempel i komponenttvättar och i samband med alla slags bearbetningsmaskiner, som t.ex. fräsmaskiner. Min uppskattning är att vi skulle kunna spara omkring 30 % av allt det vatten som används i produktionen inom hela koncernen, säger Tom Palle Hansen, Senior Facility Management Consultant, i ett pressmeddelande.

Enligt Tom Palle Hansen är denna metod mycket bra för miljön, framför allt för att den sparar vatten, men också för att det externa spillvattenföretaget använder betydligt mindre energi för spillvattenbehandlingen, eftersom volymen blir betydligt mindre.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.08