23948sdkhjf

Volvokoncernen effektiviserar lastbilstillverkningen

Förändringarna är en del i koncernens effektiviseringsprogram och innebär personalpåverkan.
Volvokoncernen har fattat ett inriktningsbeslut om att genomföra förändringar av den europeiska industristrukturen för lastbilstillverkning. Syftet är att effektivisera tillverkningen och därmed stärka konkurrenskraften.

- Dagens europeiska industrisystem för lastbilar är bland annat resultatet av förvärv och nu avser vi att utnyttja de olika fabrikerna på ett optimalt sätt, säger Olof Persson, Volvos koncernchef, i ett pressmeddelande. På det här sättet skapar vi en mer effektiv lastbilstillverkning vilket förbättrar våra möjligheter att framgångsrikt konkurrera på världsmarknaderna.

Inriktningsbeslutet innehåller flera förändringar:

Hyttinredning till Göteborg
Monteringen av hyttinredning i Umeå flyttas till Göteborg samtidigt som fabriken i Umeå ytterligare specialiseras inom sin huvudsakliga kärnverksamhet, plåtpressning, svetsning och målning av hytter.

Monteringslina i Göteborg försvinner
Tillverkningen av tunga lastbilar i Göteborg koncentreras till en monteringslina från dagens två. Tillverkningskapaciteten för tunga lastbilar balanseras med fabriken i Gent.

En monteringslina i Blainville
Tillverkningen av medeltunga lastbilar koncentreras till en monteringslina i fabriken i Blainville, Frankrike, när monteringen flyttar från Gent till Blainville.

Personalpåverkan
Inriktningsbeslutet innefattar personalminskningar och verksamhetsförändringar och kommer att vara föremål för fackliga förhandlingar. Förändringen avses genomföras successivt under en tvåårsperiod och exakt antal anställda som till sist berörs, beror bland annat på framtida tillverkningsvolymer och resultatet av kommande förhandlingar.

Optimeringen av den europeiska industristrukturen för lastbilstillverkning ingår i det tidigare kommunicerade koncernövergripande effektiviseringsprogrammet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094