23948sdkhjf

AMV expanderar för framtiden

Företaget har nu investerat i unik bandbockning av världsklass.
AMV, Anderstorps Mekaniska Verkstad, är Sveriges ledande tillverkare av avancerade bandprodukter. Nu expanderar man för framtiden genom att investera i en unik helautomatisk bandbockningsmaskin.

Tydligare specialisering
Lars Reinevik är nytillträdd VD i företaget men har varit med på konsultbasis sedan år 2000. Han säger att företaget nu går in i en ny fas med en tydligare specialisering mot bearbetning av valsade och skurna band.

– AMV startade redan 1937 och har en lång tradition och gedigen kunskap inom plåtbearbetning, svetsning och verktygstillverkning. Nu är vi rustade för framtiden och kan möta kundernas efterfrågan på allt mer avancerade produkter både i små och stora serier på ett kostnadseffektivt sätt.

AMV är unika på just automatisk bandbockning. Av de fyra bandbockningsmaskiner, som idag finns i Sverige, så finns tre i Anderstorp.

Ljus framtid
De helautomatiska bandbockningsmaskinerna kan i samma process rikta material, stansa hål och profiler, gänga, prägla, försänka och bocka. Konceptet bygger på standardverktyg och är ofta inte förknippat med några verktygskostnader för kunden. Istället är det bara fantasin och lite radier som sätter gränserna för vad maskinerna kan prestera.

– Framtiden ser positiv ut men man ska vara ödmjuk förstås. Jag ser med spänning fram emot att leda anrika AMV in i ett nytt expansivt skede, säger Lars Reinevik.

Anderstorps Mekaniska Verkstad
Anderstorps Mekaniska Verkstad AB är ett helägt familjeföretag med 24 anställda samt en omsättning på cirka 30 miljoner kronor. Kunderna finns främst inom möbel-, inrednings- samt fordonsindustrin.

AMV:s bandbearbetningsmaskiner processar de flesta materialkvalitéer. Dimensionsmässigt hanterar man materialtjocklekar från 0,5 till 6 mm med bandbredder på upp till 45 mm.

På Elmia Subcontractor finns AMV i monter A06-10.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125