23948sdkhjf

Hackås Precisionsgjuteri i samarbete med Stille

HPG:s kompetens viktig faktor i utvecklingen av Stilles nya operationsbord.
Det Solnabaserade företaget Stille har i mer än 170 år utvecklat medicinteknisk utrustning, bland annat operationsbord som är utformade med höga precisionskrav. I ett samarbete med Hackås Precisionsgjuteri har nu Stille utvecklat det nya operationsbordet imagiQ2.

– Vi är mycket stolta att Stille valde att arbeta med HPG i utvecklingen av den nya generationens lågdosoperationsbord imagiQ2, säger Peter Vomacka, VD på HPG, i ett pressmeddelande.

Precision och snabbhet
I produktutvecklingsarbetet användes bland annat HPG:s rapid cast-metod – gipsformgjutna aluminiumprototyper baserade på engångsmodeller i polystyren. Metoden kännetecknas av precision och snabbhet vilket är oerhört viktigt i arbetet med prototyper.

– Rapid Cast-metoden gjorde det möjligt att på två veckor kunna presentera en förserie för att bland annat testa funktionalitet, fortsätter Peter Vomacka. När serieproduktionen sedan inleddes fick vi också förtroendet att leverera komponenterna gjutna enligt vaxursmältningsmetoden, en annan av de tekniker vi erbjuder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078