23948sdkhjf

ABB och Elektroautomatik effektiviserar tillverkning hos PJ Håkansson

Med hjälp av en robot blir tillverkningen av skottkärror hos PJ Håkansson ännu mer effektiv.
PJ Håkanssons mekaniska verkstad tillverkar skottkärror sedan drygt ett decennium tillbaka. På Elmiamässan förra året påbörjades ett samarbete med ABB och Elektroautomatik i Sverige AB, som lett till investering av en industrirobot för att effektivisera produktionen. Sedan februari 2013 är roboten på plats.

- Den ersätter ett moment som var monotont och ergonomiskt dåligt för en människa, säger Per Johan Håkansson, PJ Håkansson, i ett pressmeddelande. Roboten gör det dessutom snabbare och behöver ingen lunch. Tidigare fick vi byta av varandra för att det inte skulle bli stopp under rasterna.

Enligt Mikael Gustavsson, VD på Elektroautomatik, innebär investeringen även högre kvalitet och ökad leveranssäkerhet.

PJ Håkanssons
PJ Håkanssons mekaniska verkstad grundades 1898 av Per Johan Håkansson och drivs numera av tredje och fjärde generationen. Företaget tillverkar skottkärror, magasinkärror och transportvagnar under varumärket Trönningekärran. Utöver detta består sortimentet bland annat av snöredskap.

Företaget har 11 anställda. Kunder är bland andra norska Fiskars, svenska katalogföretag och företag inom byggvaru- och detaljhandel
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094