23948sdkhjf

Green Cargo ser över verksamheten

På grund av olönsamhet inleder företaget en översyn i hela landet för att försöka förbättra resultatet.
Green Cargos volymer och omsättning ligger ca 20 procent lägre sedan inledningen av finanskrisen och lågkonjunkturen. Interna besparingsprogram och vunna affärer för exempelvis gruvindustrin har inte räckt för att nå lönsamhet. Därför ser Green Cargo nu över verksamheten i hela landet.

– Vi ska finnas som en viktig transportör för det svenska näringslivet även i framtiden och därför måste vi bli ett företag som tjänar pengar igen, som kan fortsätta investera för framtiden och som klarar konkurrensen från lastbil och sjöfart, säger Green Cargos VD Jan Kilström, i ett pressmeddelande.

Olönsamma transporter
Översynen pågår men inga avgörande beslut har fattats. Analyser visar att lägre volymer har medfört en påtaglig olönsamhet i transporterna för vissa områden i landet. Ett första steg i översynen är därför en dialog med kunderna för att hitta gemensamma överenskommelser som kan göra förlustområden lönsamma, exempelvis ökade volymer.

Effektivare organisation
Översynen fokuserar både på transportnätverket och på den egna organisationens effektivitet. Målet är att steg för steg under de kommande två åren få en effektivare organisation i hela företaget.

– Vi ska ha en organisation i färre nivåer och som är snabbare till beslut. Vår innovationskraft ska öka och vi ska bli modernare, vilket i flera fall betyder IT-investeringar. I översynen ingår också några satsningsområden, exempelvis kan vi öka våra internationella transporter och få upp mer lastbilsgods på tågen de långa sträckorna, poängterar Jan Kilström.

Programmets mål är ett resultatlyft med ca 400 miljoner kronor till år 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078