23948sdkhjf

Hexagon förvärvar AHAB

Köpet stärker Hexagons position inom geospatiala teknologier.
Hexagon AB har ingått avtal om förvärv av Airborne Hydrography AB, AHAB, leverantör av luftburna laserbaserade mätsystem för hydrografiska och topografiska mätningar.

- Hydrografisk mätning med hög precision är av särskilt stor vikt för att övervaka och bemöta förändringar i havsnivån, hantera översvämningar samt för att överblicka skador på kuster till följd av naturkatastrofer, säger Hexagons VD och koncernchef Ola Rollén, i ett pressmeddelande. Med AHABs portfölj kommer Hexagon in på den växande marknaden för mätning av djupa och grunda hav samt topografisk kartläggning av kustområden. Lösningarna har avgörande betydelse för säkerheten i kustområden och bidrar till snabb återuppbyggnad av drabbade regioner.

För slutförandet av förvärvet gäller sedvanliga villkor.

AHAB
AHAB med säte i Jönköping bildades 2002 och har kunder bland internationella mätföretag och offentliga organ världen över. Bolaget utvecklar hydrografisk och topografisk programvara samt system för kartläggning av land, kustområden och havsbottnar.

I AHABs produktportfölj ingår LiDAR-teknologi för mätning av havsdjup från luften. Med den kan motsvarigheten till topografiska kartor framställas, föremål under havsytan upptäckas samt djupa och grunda hav och kustområden kartläggas och övervakas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093