23948sdkhjf

Purus Stainless investerar i en kombilaser med materialhanteringstorn

Laserkombimaskinen reducerar tillverkningskostnader och har en låg energiförbrukning.
Purus Stainless i Smålandsstenar är en tillverkningsenhet för rostfria golvbrunnar/golvrännor, rostfri sanitet och inredning. Företaget har nu investerat i en Prima-Power LPe8 för plåtformat upp till 4300 x 1500 från Din Maskin AB, enligt ett pressmeddelande. Det är en laserkombimaskin som integrerar flera processer i en maskin.

Låga kostnader
Prima-Power LPe8 reducerar tillverkningskostnaderna genom flexibilitet, reducering av materialspill samt en oöverträffad produktivitet. Den har även låg ljudnivå, låg energiförbrukning, låga underhållskostnader och en extrem noggrannhet i stansslaget. Prima-Power LPe8 är utrustad med Convergent PRIMA 4000W CO2 laser som är en högeffektiv och driftsäker laser.

Purus Stainless har även valt att utrusta maskinen med dubbla Combo8 FMS lager som är två materialhanteringstorn.

Om Purus
Purus Stainless, tidigare Västbo Plåt, har tillverkat diskbänkar sedan tidigt 60-tal. Företaget ingår i Puruskoncernen som är en av Skandinaviens ledande aktörer för tillverkning av sanitetsprodukter för badrum och kök. Koncernen arbetar inom fyra produktområden: golvbrunnar, inomhusavlopp, rostfri sanitet samt rostfri inredning.
Idag arbetar cirka 200 medarbetare inom koncernen och omsättningen uppgår till drygt 500 MSEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093