23948sdkhjf

G-man tools satsar

Nya VD:n vill stärka positionen.
Efter en period med splittrad ägarbild så övertar VD Ulf Bäckström hela ägandet och satsar helhjärtat på att stärka företagets position på marknaden.

- Under de senaste åren har vi förnyat maskinparken, vilket gör att bolaget nu står väl rustat inför framtiden, säger VD Ulf Bäckström, i ett pressmeddelande.

Verksamheten har sedan starten varit mycket exportorienterad och idag exporteras ca 75 procent av produktionen till mer än 30 olika marknader över hela världen. Exempel på stora marknader är Turkiet, Afrika, Ryssland och Thailand.

Norrlandsfonden deltar som finansiär i satsningen.

- G-man Tools är ett spännande företag som bygger på traditioner och gedigna hantverkskunskaper. Det är bra att Ulf nu får möjlighet att utveckla företaget med fokus på de långsiktiga strategier som företaget fastställt. Detta behövs för att konkurrera på den internationella marknaden, säger Lars Johansson, Norrlandsfonden.

G-man tools
Företaget startades 1984 under namnet Edsbytool AB av Kjell Bäckström. Den grundläggande affärsidén bestod i att bygga vidare på den tradition och kunskap som finns i regionen. G-Man har ända sedan start utvecklat, tillverkat och sålt sågar och sågblad under eget varumärke samt även verkat som underleverantör av till större företag i verktygsbranschen som Luna, Fiskars, Fein. Produktgrupperna är bågsågar, handsågar, kvistsågar samt specialsågar.

Företaget har 35 anställda och verksamheten bedrivs i egna lokaler i Ovan Edsbyn.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047