23948sdkhjf

Lesjöfors får pris i Lettland

Lesjöfors utnämnt till gasellföretag i Lettland för snabb tillväxt.
Lesjöfors Gas Springs är en av de snabbast växande företagen i Lettland. Därför har företaget fått utmärkelsen "Gazele 2013” från den ledande affärstidningen i landet.

Varje år utser Lettlands största affärstidning Dienas Bizness de snabbast växande företagen i landet till gasellföretag. Till utmärkelsen"Gazele 2013”, som i år delades ut för 13:e gången, hade 465 företag över hela landet kvalificerat sig för kraven på tillväxt och lönsamhet. 45 av företagen är lokaliserade till Kurland-regionen där Lesjöfors Gas Springs har sin verksamhet. Prisceremonin hölls i Riga den 25 september.

Fördubblad omsättning
Årets vinnare av "Gazele 2013” i Kurland-regionen var alltså Lesjöfors Gas Springs. Företaget kunde 2012 visa en remarkabel ökning av omsättningen; en fördubbling jämfört med 2011. Företaget visade också en god vinst.

- Vi är mycket glada för den hedersamma utmärkelsen. Vårt mål är att fortsätta på den inslagna vägen och växa ytterligare i Lettland, säger Girts Ancevskis, chef för Lesjöfors Gas Springs i Lettland i ett pressmeddelande.

Framgångsrik verksamhet i Lettland
Lesjöfors Gas Springs startade upp verksamheten med tillverkning av gasfjädrar år 2008. Lesjöforskoncernen har också ett annat bolag i regionen; Lesjöfors Springs LV som huvudsakligen tillverkar banddetaljer och traditionella fjädrar. I en tidigare artikel uttalar sig koncernchef Kjell-Arne Lindbäck om verksamheten i landet:

- För Lesjöfors del har hela verksamheten i Lettland varit mycket lyckosam och betytt mycket för den positiva utvecklingen koncernen har haft och fortfarande har.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078