23948sdkhjf

Mikael Hult ny VD på Cybaero

Mikael Hult utses till ny VD för Cybaero.
First North-listade CybAero genomför en förändring av bolagets ledning. Det från början tidsbegränsade VD-uppdraget för Leif Erlandsson upphör idag den 30 september och nuvarande styrelseordföranden Mikael Hult har utsetts till ny VD. Styrelseledamoten Claes Drougge har samtidigt utnämnts till ny styrelseordförande.

Stark utveckling
Leif Erlandsson tillträdde VD-posten på konsultbasis 2010 och bolaget har sedan dess utvecklats mycket starkt, där en professionell försäljningsorganisation och strategiska allianser med partners etablerats. Parallellt har produkterna produktionsanpassats och produkten APID 60 har utvecklats till världens mest användarvänliga VTOL-UAV.

- Jag tog över som VD 2010 för att leda företaget till att bli ett etablerat industriföretag, säger CybAeros avgående VD Leif Erlandsson. Sedan dess har företaget utvecklats starkt. Vi har skapat en professionell försäljning, byggt upp en professionell utvecklingsorganisation, produktionsanpassat farkosten, lyft vår produktionsledning och genomfört bolagets största investering någonsin i att bygga upp en industriell produktionsorganisation. Det som inledningsvis var avsett att bli en koncentrerad, tidsbegränsad insats från min sida blev tre intensiva och stimulerande år, säger Erlandsson i ett pressmeddelande.

- Leif Erlandsson har gjort ett mycket bra jobb och jag är glad och tacksam att han på konsultbasis kommer kvarstå som en värdefull resurs i arbetet med att nå snabbare avslut i de affärsförhandlingar vi ser framför oss, säger tillträdande VD Mikael Hult. CybAeros omsättning fyrdubblades första halvåret 2013 jämfört med motsvarande period 2012, och vi förväntar en fortsatt stark utveckling under de närmaste åren, avslutar Mikael Hult.

Tillträdande VD Mikael Hult har verkat i bolaget under närmare 10 år, först som VD och sedan 2010 som styrelseordförande. Claes Drougge har suttit i bolagets styrelse sedan 2009.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078