23948sdkhjf

Infranord varslar

Infranord varslar 400 tjänster om uppsägning.
En ny organisationsstruktur har iMBL-förhandlats med de fackliga organisationerna. Strukturen har arbetats fram de senaste månaderna under ledning av VD Lars Öhman, och beslutades av Infranords styrelse tidigare i veckan, enligt ett pressmeddelande.

Tjänster bort över hela landet
Som en effekt av vikande volym och effektivisering har en övertalighet beräknad till cirka 400 tjänster över hela landet, varslats till Arbetsförmedlingen. Övertaligheten finns inom både ledning, administration samt produktion och kommer medföra en organisationsförändring. I stora drag innebär organisationsförändringen ett omfattande effektiviseringsarbete inom samtliga delar av Infranord.

Tre affärsdrivande regioner
Den nya strukturen kommer att omfatta tre affärsdrivande regioner, att jämföra med dagens sex regioner. Även interna stödfunktioner kommer att anpassas.Förändringsarbetet inleds omgående med målet att ha ny organisation på plats och i drift vid årsskiftet 2013/2014. Arbetet blir intensivt men kommer inte att påverka pågående affärsverksamhet, vilken även i fortsättningen kommer att utföras med kund och säkerhet i fokus.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063