23948sdkhjf

Repay köper VILAS i Ludvika

Repay köper plåtföretaget Väsman Invest Laserteknik AB (VILAS).
För drygt en månad sedan köpte Repays grundare Petter Mikaelsson ut sin tidigare minoritetsägare och uttalade samtidigt att Repaykoncernen skulle fortsätta att utvecklas och växa. Något som man redan nu gör verklighet av då man från och med den 1 oktober köper plåtföretaget Väsman Invest Laserteknik AB (VILAS) av den tidigare ägaren FeRex.

– Det här är en viktig affär som är helt i linje med vår affärsstrategi och vi är mycket nöjda att vara överens med FeRex om ett övertagande i oktober. VILAS är ett välskött företag med både kompetent personal och en stabil kundbas, säger Petter Mikaelsson, koncernchef på Repay i ett pressmeddelande.

Bra geografiskt läge
VILAS finns i Ludvika, har åtta heltidsanställda och i maskinparken finns två laserskärare samt en bockningsmaskin. Kunderna är framförallt små- och medelstora företag, men det finns också några större kundföretag.

– Vi vill finnas där kunderna finns och VILAS geografiska läge i Mellansverige passar väl in i vår utvecklingsplan. Det är en intressant region som har en stor marknadspotential, säger Petter Mikaelsson på Repay Invest AB.

Precis som övriga Repayanläggningar är VILAS specialistkompetens att skära plåt i små serier, med korta leveranstider. Och för platschefen Lars-Göran Käck på VILAS känns det positivt att snart finnas i en större koncern.

– Det känns riktigt bra. Vi får nu möjlighet att finnas i ett större sammanhang vilket gör att vi kommer kunna ta emot förfrågningar som vi tidigare tvingats tacka nej till. Vår prioritering kommer alltid att vara att lösa kundernas problem, så snabbt de önskar, säger Lars-Göran Käck.

Den tidigare ägaren Hans Sundqvist på FeRex är också nöjd med uppgörelsen och ser positivt på framtiden.

– VILAS hamnar i mycket goda händer och kommer att få bra förutsättningar för en fortsatt expansion och utveckling. Jag ser istället fram emot att få ägna all kraft till att fortsatt utveckla FeRex och dess verksamhet. Vill dock passa på att skicka ett stort tack till Lars-Göran Käck för den tid vi har jobbat tillsammans och önska både Petter och Lars- Göran lycka till.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109