23948sdkhjf

SKF levererar onlinemätning och fjärrövervakningssystem till LKAB

Gruvan i Malmberget ska nu förses med onlinemätning av tranportörer samt övervakning av maskinutrustning.
I och med att LKAB:s gruva, Underground Mine, i Malmberget gått från portabelmätning till onlinemätning av transportörer under jord, har LKAB valt att investera i SKF:s onlinesystem IMx. Transportörerna levererar råmalm från 1000 meters nivån till sovringsverket ovanjord.

- SKF: s expertkunskap ger ett bra stöd i arbetet att skapa förutsättningarna för problemfri drift, säger Magnus Mäki VD för Monitoring Control Center AB i Kiruna, ett helägt dotterbolag inom SKF-koncernen, i ett pressmeddelande.

Onlinesystem för svåråtkomliga miljöer
SKF IMx onlinesystem är särskilt anpassat för utsatta och svåråtkomliga miljöer. Systemet indikerar förändringar i maskinens prestanda som kan leda till oplanerade stopp. Anläggningen i Malmberget omfattar fem IMx enheter med komplett installation från SKF.

Även fjärrövervakning
I kontraktet ingår även övervakning av den aktuella maskinutrustningen. Fjärrövervakningstjänsten görs av Monitoring Control Center AB, som sin tur skickar beslutsunderlag till underhållsavdelningen på LKAB med rekommendation på åtgärder. Fjärrövervakningstjänsten omfattar 4 år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126